Budapest del 1

Äntligen är vi tillbaka på svensk mark igen efter en härlig vecka i Budapest! Schemat har varit fullspäckat med aktiviteter och det har nästan inte funnits någon tid för andrum, men vi var nöjda och försökte se pigga ut i alla fall!

I den här bloggen kommer vi att kort berätta om vår fantastiska resa till ett land fyllt med spännande historia, broar och friterad mat.

Resan inleddes på onsdagmorgonen med en film om Raoul Wallenberg som var en svensk man i Ungern som delade ut svenska skyddspass för att skydda judarna. Därefter ägde en kort språkkurs rum på ungerska innan vi tog vårat pick och pack med en 28 timmars tågsresa framför oss. På torsdagen anlände vi till Budapest så då var det sängen som som väntade.



Klockan 6 på morgonen nästa dag var det uppstigning för att hälsa på en ungersk skola. Vi blev väl bemötta innan vi fick delta i lektioner och utklassa de ungerska barnen i fotboll. Höjdpunkten kom när några ungerska barn överraskade med folkdans och Idas sommarvisa på svenska. Fredagen avslutades på Széchenyi-badet med många nöjda människor och russintår.





Lördagen bjöd på strålande sol och en båttur längs vackra Donau. Destinationen för dagen var  Szentendere, en vacker halvö, där vi besökte världens enda Marzipanmuseum. Sedan bjöd eftermiddagen på många timmars fritid vilket var mycket uppskattat. Några valde under denna tid att besöka en underjordisk kyrka. Vid 7-snåret på kvällen samlades alla resenärer för en fika på det anrika caféet Gerbaud. En toppendag helt enkelt!





Skrivet av Isabelle K, Emma E, Rebecka N, Mikael B, Albin S


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0